BASSO & BROOKE pentru CONVERSE si MICHELLE OBAMA








In universul nemilos al modei, unirea fortzelor reprezinta una din cheile succesului. Dolce&Gabbana, Viktor& Rolf sau Desquared2 sunt doar cateva exemple reusite.
Aceeasi idee au avut-o si Basso&Brooke, doi designeri ce cuceresc treptat lumea modei. Christopher Brooke, de origine britanica, nascut in 1974, studiaza moda la universitatea din Kingston si la Saint Martin School unde il intalneste pe Bruno Basso, nascut in 1978 in Brazilia care dupa lungi studii de jurnalism si publicitate se consacra graficii. Fructuoasa colaborare incepe in anul 2002. Lui Basso ii revine partea de design, iar lui Brook cea de imprimeuri. Totul inainteaza intr un ritm galopant, iar in 2004 duo ul castiga in Londra prestigiosul premiu Fashion Fringe, apoi semneaza in mare graba un accord de licenta cu Aeffe (care se ocupa de Jean Paul Gaultier si Alberta Ferretti) pentru fabricarea si distribuirea colectiilor viitoare. In februarie 2005, consacrati deja, Basso&Brooke inta in calendarul oficial al saptamanii de moda londoneze.
Patru ani mai tarziu, dupa ce au luat o groaza de premii la fel de numeroase ca si colaborarile (Harrods, Graham & Brown, Coca Cola, Swarovski etc), brandul Basso&Brooke este prezent in 65 de puncte de vanzare ca Neiman Marcus in SUA, Suite 114 in Paris sau Harvey Nicholas in Hong Kong.
In ceea ce priveste ideile renovatoare, duo ul s a decis sa revitalizeze faimoasa marca Converse All Star in cadrul Converse Project (RED) in favoarea luptei contra SIDA din Africa. Pe deasupra, in culmea succesului, Basso & Brooke o imbraca pe prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama. Se zvoneste ca ar fi prima data cand niste designeri englezi imbraca o First Lady. Si asta nu pare a fi decat inceputul...Bravo, baieti ! Sunt chiar talentatzi si pot fi cu usurinta comparatzi cu nume mari ca Vicktor&Rolf, Galliano, McQueen sau Gaultier. Au acelasi spirit inovator si aceleasi tendintze teatrale, dramatice, ce duc spre exagerarea liniilor si imping forma spre exaltare. Usor "imblanziti", in ultima colectie pun accentul pe panza mai mult, pe grafica, desen, pictura, cubism, materialele sunt creatzii proprii, ceea ce mi se pare extraordinar :) Nici in colectiile din anii trecuti nu au stat in umbra, socand prin influentele Liberty si Art Nouveau pe care le au purtat spre anarhie totala.

Comentarii

Postări populare